Minnesotan yliopistoa edustava hyökkääjä Ben Meyers on NHL:n himoituimpia vapaita agentteja.

23-vuotias yhdysvaltalainen on parhaillaan Frozen Four -lopputurnauksessa metsästämässä NCAA-sarjan mestaruutta. Meyers pelaa viimeistä kauttaan NCAA:ssa, joten hän voi lopputurnauksen jälkeen allekirjoittaa NHL-sopimuksen haluamansa joukkueen kanssa.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin tietojen mukaan Minnesotan yliopiston kapteenia on alettu jo kosiskelemaan NHL:ään. Friedmanin mukaan Detroit Red Wings, Philadelphia Flyers ja Minnesota Wild ovat tiukimmin Meyersissä.

Meyersin uskotaan metsästävän NHL:stä varmaa pelipaikkaa ja kärkilupauksille tarkoitettua sopimusta.

– Kun Minnesotan kausi päättyy, Meyersin puhelin tulee pirisemään. Hän hakee NHL:stä tulokkaan maksimisopimusta ja heti avautuvaa NHL-paikkaa, DailyFaceoff-sivuston asiantuntija Chris Peters kertoi viime kuussa.

Meyers edusti Pekingin olympialaisissa Yhdysvaltojen maajoukkuetta. Taitava hyökkääjä kirjasi olympialaisten neljässä ottelussa tehot 2+2.

Meyers on takonut tällä kaudella NCAA:ssa 33 ottelussa pisteet 17+24=41. Hän on joukkueensa sisäisen maali -ja pistepörssin kärkinimi. Meyers on myös ehdolla NCAA:n parhaalle pelaajalle jaettavaan Hobey Baker -palkintoon.

Minnesotan yliopistojoukkue on yksi NCAA:n suurimpia mestarisuosikkeja. Joukkueesta löytyy peräti 15 NHL:ään varattua pelaajaa. 180-senttistä ja 88-kiloista Meyersiä ei kuitenkaan koskaan olla varattu NHL:ään.