NHL:ssä nousi viikonloppuna pienimuotoinen myrsky, kun uskomattomat 989 peräkkäistä ottelua pelanneen Philadelphia Flyersin puolustaja Keith Yandlen teräsmiesputki katkesi lauantai-iltana.

Flyersin päävalmentaja Mike Yeon mukaan Yandle ei jäänyt sivuun loukkaantumisen vuoksi. Taustalla oli se, ettei mies enää yksinkertaisesti mahtunut joukkueensa pelaavaan pakistoon.

Tarunhohtoisessa kaikkiaan noin 1 500 ottelua pelannut Jeremy Roenick antoi Yeon puuhista tälle täyslaidallisen. Flyersissa kausina 2001-04 pelannut jenkki kommentoi tapausta Twitter-tilillään.

– En olisi koskaan uskonut olevani näin pettynyt Flyersiin, joka on yksi suosikkijoukkueistani koskaan… Yandle asettaminen sivuun on todella epäkunnioittavaa, ja se lähettää väärän viestin uskollisuudesta NHL-pelaajille ja -faneille!

Seuraavaksi Roenick muistutti, ettei Philly pääse jatkoon.

– Mikä viesti tämä on!? Mike Yeo, sinun tulisi hävetä. Se, mitä Keith on saanut aikaan, on todella merkittävää.

Roenick ei kyllästynyt vaahtoamiseen vielä tässäkään kohtaa. Rivien välistä voisi lukea, että tempauksella on seurauksia myös jatkoa mietittäessä noin kiinnostavuuden suhteen.

– Kuka vapaa agentti haluaisi koskaan pelata Mike Yeon alaisuudessa enää? Tiimi yrittää tehdä uudelleenrakentamista ja sinä teet tällaisen liikkeen… Todella uskomatonta! Olen erittäin pettynyt ollessani Flyers-fani.

Yandle siirtyi Flyersiin täksi kaudeksi Florida Panthersista, joka voi runkosarjan tekemisen perusteella pelata jopa Stanley Cupista. Konkaripakin nykyinen sopimus on katkolla jo tämän sesongin päätyttyä.