Rovaniemeläinen RoKi on yhden voiton päässä jääkiekon Mestiksen loppuottelupaikasta. Runkosarjassa niukasti kuuden joukkoon yltänyt, ja puolivälierissä joensuulaisen JoKPin tieltään raivannut joukkue johtaa välieräsarjaa Imatran Ketterää vastaan 3-2.

Yhtälö kuulostaa hurjalta, sillä Ketterä on hallitseva mestari ja runkosarjan voittaja. Runkosarjan kuudes sija puolestaan oli RoKille kirkkaasti paras viime vuosien otannalla. Kaiken lisäksi välieräsarjan avausosa meni Ketterälle 7-0 kotona.

Torstaina RoKi kuitenkin haki Imatralta sarjan ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 3-1. Voittomaalista vastasi tshekkitykki Zdenek Sedlak. Vilho Heikkinen joutui torjumaan rovaniemeläisten maalilla peräti 35 kutia – näistä 16 tuli päätöserässä.

RoKi on pelannut Mestiksessä nyt yhtäjaksoa kaudesta 2015-16 alkaen sen runkosarjasijoitusten ollessa tuosta sesongista lähtien lueteltunta viimeinen eli 12:s sekä kymmenes, kymmenes, seitsemäs ja kymmenes. Viime kaudella RoKi jätti koronaviruksen sotkeman kauden kesken tyystin.

Sensaatiomainen finaalipaikka on RoKille katkolla ensimmäisen kerran sen kotikaukalossa lauantaina.

Toisessa välierässä voitot ovat 2-2 Kiekko-Espoon ja forssalaisen FPS:n välillä.