Mammuttisopimus luvassa! NHL-toimittaja: Auston Matthewsin seuraavasta diilistä tulossa kaikkien aikojen rahakkain

© Kuva: Getty Images

Kanadalaisseura Toronto Maple Leafsin ykköstähti Auston Matthewsista on matkalla NHL:n historian parhaiten palkatuksi pelaajaksi, povaa sisäpiiritoimittaja Chris Johnston.

Tällä kaudella 70 pelissä tehot 58+44=102 iskenyt 24-vuotias jenkkitaituri on Johnstonin arvion mukaan vahvasti ehdolla ensimmäiseksi 15 miljoonan dollarin vuosipalkan rajan rikkovaksi NHL-pelaajaksi miehen nykyisen sopimuksen umpeutuessa kesällä 2024. Todennäköisesti nimet lyödään kuitenkin paperiin jo vuotta ennen miehen nykyisen diilin umpeutumista.

Johnstonin povaama mammuttisopimus nostaisi Matthewsin NHL:n palkkakuninkaaksi ohi Connor McDavidin, jonka 12,5 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus umpeutuu vasta kesällä 2026.

McDavid ja Matthews kamppailevat tällä hetkellä tiukasti NHL:n pistepörssin voitosta. Viisi ottelua amerikkalaista enemmän pelanneella McDavidillä on tällä hetkellä kahdeksan pisteen etumatka vuotta nuorempaan kilpailijaansa nähden.