Mestiksessä alkavat keskiviikkona pelit, joita moni haluaisi nähdä myös Liigan puolella. Neljä Mestis-joukkuetta sekä kaksi Suomi-sarjan porukkaa pelaavat neljästä Mestiksen paikasta kiekkokaudelle 2022-23.

Mestiksen puolelta sarjapaikkojaan puolustavat turkulainen TUTO, savonlinnalainen SaPKo, Heinolan Peliitat ja Tampereen KOOVEE. Suomi-sarjasta ylöspäin yrittävät Kalajoen JHT ja jyväskyläläinen D-Kiekko.

Mestis-joukkueet päätyivät runkosarjassa sijoille 11-14 luetellussa järjestyksessä. Suomi-sarjan runkosarjan nelonen JHT puolestaan shokeerasi välierissä Huntersia, joka lähti voitokkaan runkosarjan jälkeen laulukuoroon voitoin 3-1. Toisessa välierässä D-Kiekko kellisti Pyryn selvemmin, 3-0.

Karsintasarja pelataan kaksinkertaisena. Ensimmäiset ottelut ovat ohjelmassa keskiviikkona (Peliitat-JHT, SaPKo-KOOVEE, TUTO-D-Kiekko), päätöskierros on ohjelmassa 27. huhtikuuta.