Sveitsissä Luganon kanssa kautensa päättänyt SaiPan sopimuspelaaja Juho Markkanen on suunnannut Kaliforniaan Los Angeles Kingsin organisaatioon.

20-vuotias Markkanen on treenannut AHL:ssä viikon ajan Ontario Reignin mukana, ja kun AHL-seura lähti vieraskiertueelle, on suomalainen jatkanut harjoittelemista Kingsin NHL-joukkueessa.

Markkanen on Kingsin vuoden 2020 neljännen kierroksen varaus.

– Pelaava maalivahti Jonathan Quick ei osallistunut aamujäille, joten oli toisena maalivahtina mukana. Illalla menen katsomaan kotiottelua Blackhawksia vastaan, Markkanen kertoi kuulumisiaan SaiPalle.

Pelkästään seuraajan rooliin Markkanen ei kuitenkaan ole jäänyt rapakon takana.

– Olemme työstäneet paljon asioita, joita tarvitsee Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Täällä isoin ero on siinä, että kapean kaukalon ja nopeiden syöttöjen vuoksi tilanteet tulevat nopeasti. Ylipelaamisesta pitää päästä pois ja pysyä koko ajan lähempänä maalia. Palaute on ollut hyvää, oppi on mennyt perille, nuorukainen kertoo.

Markkanen on tehnyt tällä kaudella huiman nousun SaiPan U20-joukkueesta NHL:n kirkkaisiin valoihin.

– Olihan se aivan älyttömän siistiä. Heti siinä tuli kaikki jututtamaan ja toivottamaan tervetulleeksi. Onhan tämä tavallaan uskomatonta. Aapo Sarell tuossa laittoikin viestiä, että kausi alkoi SaiPan U20-joukkueessa ja päättyy Los Angeles Kingsissä.

– Tässä vaiheessa ohjelmaa on viikon loppuun asti, mutta niin kauan täällä ollaan, kunnes sanovat, että lähde vaan kotiin, Markkanen valaisi tilannettaan.