KooKoon kausi jääkiekkoliigassa saa sellaisen päätöksen, mitä moni ehkä uskalsi odottaa joukkueen edettyä sensaatiomaisesti välieriin. Tappara oli niissä liian kova passittaen kouvolalaiset seurahistoriansa ensimmäiseen pronssimatsiin.

KooKoo taipui kiirastorstaina neljännen kerran, nyt numeroin 1-4. Joukkuetta on koeteltu kovasti, sillä kauden kesken on joutunut jättämään lähiaikoina peräti kolme pakkia.

Sam Lofquist, Petteri Nikkilä ja Eero Teräväinen eivät pelaa enää tällä kaudella. Tämä saattoi näkyä 4-1-numeroihin päättyneessä viidennessä osassa Tapparan niitattua peräti kaksi alivoimamaalia.

Kirvesrintojen luotsi Jussi Tapola kehui silti kouvolalaisia matsin jälkeen ylväin sanoin. Lehdistötilaisuus löytyy esimerkiksi Liigan nettisivuilta.

– Kaikki kunnia KooKoolle ja heidän pelaamiselle, joukkuepelaamiselle, yksilöille, valmennukselle ja kaikille. Tämä sarja ei ollut missään nimessä helppo meille. Henkinen asetelma ”ylivoimainen ennakkosuosikki vastaan altavastaaja” ei ole helppoa urheilussa. Sen käsittely pelaajien kanssa ei tule automaattisesti, Tapola luetteli.

KooKoo on pelannut nyt pudotuspeleissä kaksi ykköskierroksen Pelicans-ottelua ja puolentunnin jatkoerän päälle, seitsemän Jukurit-kohtaamista puolivälierissä sekä viisi Tappara-matsia.

– Voitot määrää, pystyttiin tekemään paljon maaleja. Monipuolisuus löytyi viidennessä pelissä alivoimamaalien kautta. Vastustajalla merkkasi puolustajien poissaolot tosi paljon, rupesi tulemaan kuormaa ja peliruuhkaakin oli, luotsi arvioi.

– KooKoo on hieno joukkue, hyvin valmennettu ja hyviä pelaajia.

Tappara pelaa siis finaaleissa joko Ilvestä tai TPS:ää vastaan, KooKoon kausi loppuu historialliseen pronssiotteluun.