Kevin Lankinen pommitettiin vaihtoon NHL:ssä – koutsilta löytyy luottoa: ”Hän pärjää kyllä”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin suomalaisvahti Kevin Lankisen kuluva kausi ei ole sujunut toivotulla tavalla. Hänet on nähty joukkueensa maalilla 24 ottelussa, joista hän on onnistunut torjumaan vain neljä voittoa. Torjuntaprosentti on tällä hetkellä 88,6% ja päästettyjen maalien keskiarvo puolestaan 3,66.

Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä pelatussa ottelussa Dallas Stars pommitti Lankisen vaihtoon tehtyään viisi maalia 40 minuuttiin. Lankinen torjui kahteen erään kaikkiaan 15 kiekkoa. Stars voitti ottelun lopulta maalein 6-4.

Blackhawksin päävalmentajana toimiva Derek King ei lähtenyt ottelun jälkeen syyllistämään tappiosta Lankista. Sen sijaan King antoi kehunsa ja tukensa Lankisen suuntaan.

– Hän on pelannut hyvin. Hän on pitänyt meidät mukana peleissä mutta hän ei ole saanut palkintoa siitä. Tämä ilta ei vain ollut hänen iltansa. Hän pärjää kyllä. Meidän täytyy olla parempia heidän (maalivahtien) edessään, King sanoi Blackhawksin verkkosivujen mukaan.

26-vuotias Lankinen pelasi debyyttikautensa NHL:ssä viime kaudella. Hän pelasi 37 ottelua ja voitti niistä 17 torjuntaprosentin ollessa 90,9%.