Liigan puolivälieräsarjassa Kärppiä vastaan jonkinlaisista terveyshuolista kärsinyt ja Ilveksen yhdestä ottelusta sivuunkin jääneen Henrik Haapalan lauantainen kohtalo ihmetytti kiekkoväkeä.

Pelaaja saalisti tupsukorvien 3-2-voitossa kaksi syöttöpinnaa, mutta sittemmin häntä ei kaukalossa näkynyt. Ykkösketjussa yhdessä toisen laituri Joonas Odenin sekä sentteri Petri Kontiolan kanssa pelannut Haapala summasi peliaikaa viisi sekuntia vaille seitsemän minuuttia.

Kaikki jääkiekosta ymmärtävät tajuavat sen, että aika on mystinen. Mainittakoon vertailun vuoksi, että Oden pelasi 14.30 ja Kontiola 19.28.

– Ei ole mitään kommentoitavaa, Ilves-luotsi Jouko Myrrä hymähti Liigan nettisivujen lehdistötilaisuudessa.

Aamulehdelle Haapala oli sanonut naama peruslukemilla, ettei hän enää mahtunut kokoonpanoon. Odenin ja Kontiolan kanssa ykköstriossa pelasivat ainakin kolmosketjuun vasemmalle laidalle merkitty Panu Mieho ja nelosketjun vasen laita Miro Nalli.

Videotallenteiden perusteella pelistä on vaikeaa löytää hetkeä, missä Haapala olisi loukkaantunut. Hän pelasi viimeisen vaihtonsa toisen erän seitsemännellä minuutilla, ja kakkoserän aikana vaihtoja kertyi kaikkiaan kolme kappaletta.

Vastauksia mysteeriin saadaan seuraavan kerran sunnuntaina puolen päivän aikaan, kun Ilves ja TPS julkaisevat kokoonpanonsa toiseen kohtaamiseen.