Leijonat kohtasi torstaina ensimmäistä kertaa Kari Jalosen luotsaaman Tshekin maajoukkueen. Jukka Jalosen suojatit olivat ajoittain jopa alakynnessä, mutta viimeistään Jussi Olkinuoran komeat torjunnat pitivät ottelun niin tasaisena, ettei 60 minuuttia riittänyt ratkaisuun.

Suomi johti ottelua pitkään Teemu Hartikaisen ensimmäisen erän ylivoimamaalilla, jonka hän tulitti voimalla yläkulmaan KHL:stä tutun ketjukaveri Sakari Mannisen syötöstä. Toisessa erässä Tshekki sai hurmoksen päälle, ja vain yksi Jiri Cernochin ylivoimamaali oli Leijonille torjuntavoitto.

Ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailun kahdeksannelta kierrokselta asti. Suomi voitti Sakari Mannisen osumalla Ostravar Arenalle kokoontuneen 8342-päisen, läpi ottelun reilusti ääntä pitäneen yleisön pettymykseksi.

Seuraavan kerran Leijonat pääsee tositoimiin lauantaina, kun kello 12.40 vastaan asettuu EHT-karkeloihin harvinainen vieras Itävalta.