Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin hurja maalivire jatkui myös tiistaiyönä, kun hän kuritti Tampa Bay Lightningia kypärätempullaan. Vaahteranlehtipaidat voittivat murskaavasti 6-2, ja jenkkitaikuri nosti kauden maalimääränsä 64. ottelussa 54 osumaan.

Hyökkääjä on tehnyt kuluvalla kaudella enemmän maaleja kuin kukaan muu tällä vuosikymmenellä. Eniten yhden kauden aikana häkkejä sesongista 1996-97 lähtien on nakuttanut Aleksandr Ovetshkin – 65 kaappia kaudella 2007-08.

Kun Matthews on nyt keskiarvollisesti juuri tuon 65 osuman tahdissa, voi hän kirjoittaa historiaa ja yltää parhaaseen noteeraukseen noin 26 viime vuoden aikana. Lisäksi esimerkiksi 60 maalin rajan rikkominenkin olisi kova temppu, sillä tuohon on tässä ajassa kyennyt venäläisen lisäksi vain Steven Stamkos (60) kaudella 2011-12.

NHL Public Relations

@PR_NHL
And just like that, Auston Matthews has the most goals in a season by any NHL player in a decade (Steven Stamkos: 60 in 2011-12).

@AM34 is now on pace for 65 goals in 2021-22 -- will he get there?

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Toronton seurahistorian yhden kauden maaliennätys on tuo 54, joka Matthewsilla on nyt kasassa. Rick Vaive nakutti saman määrän kasaan kaudella 1981-82.

– Tuo laittaa nöyräksi. Samassa lauseessa Vaiven kanssa oleminen merkitsee minulle paljon, jenkki tunnelmoi NHL:n nettisivuilla.

Pelaaja muistutti lisäksi siitä, että voiton tuomat pisteet olivat nekin tärkeitä. Toronto on idässä kolmantena ja Tampa kuudentena.