Porin Ässien ensi kauden joukkueen rakennus etenee hyvää vauhtia. Nyt seura on solminut kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Talaja on edustanut viimeiset neljä kautta Vaasan Sportia. Tällä sesongilla hän iski runkosarjassa 50 matsissa tehot 11+11=22. – Roope Talaja tuo Ässiin 600 ammattilaisottelun kokemuksen. Hän on pelannut urallaan joukkueissa, joissa on ollut kova vaatimustaso ja pelaaminen on perustunut kovalle taistelulle sekä itsensä peliin laittamiselle. Hän on varmasti hyvä esimerkki vaatimustasosta ja tason ylläpitämisestä, yhdessä muiden kokeneiden pelaajien kanssa meidän nuorille pelaajillemme. Hän tuo sillä tavalla johtajuutta joukkueeseen, kommentoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula. – Roope on tyyliltään taistelija ja kamppailija, joka pelaa jatkuvalla peliotteella kahteen suuntaan. Hänen vahvuutensa ovat hyökkäyspelissä lähellä maalia, jonne hän haastaa sekä kiekollisena että kiekottomana. Roope on rohkea ja vahva maalinedustalla, ei pelkää ottaa iskuja ja on tehnyt viime vuosina valtaosan maaleistaan sota-alueelta. Hän on taitava ohjaamaan kiekkoja maaliin muun muassa ylivoimalla.