Venäläinen Sport-Express kirjoitti KHL-joukkue Salavat Julajev Ufasta taannoin lähteneestä Markus Granlundista jokseenkin kyseenalaiseen sävyyn. Pelaaja oli tovin aikaa ainoa sarjan jättänyt suomalainen, mutta perjantaiaamuna tulleiden mediatietojen mukaan KHL:stä on lähdössä muitakin.

– Ainoa kysymys oli, että miksi hän lähti, kun muut jäivät? lähde kyseli ennen kuin muiden suomalaispelaajien lähtö KHL:stä oli tiedossa.

– Sanotaan, että Suomessa KHL-pelaajia painostetaan ja pakotetaan palaamaan kotiin. Kaikki tämä on jo liikaa, maailmantilanne huomioon ottaen.

Tilanne on se, että Venäjä on hyökännyt Ukrainaan, jonka takia pelaajia on virrannut pois KHL:stä. Sanat painostaminen ja pakottaminen kuulostavat jokseenkin kyseenalaisilta.

Toinen lähde, Championat kirjoitti perjantaiaamuna, että tuoreen olympiavoittajan vanavedessä Ufasta lähtevät hyökkääjät Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen sekä maalivahti Juha Metsola. Saman lähteen mukaan myös Metallurg Magnitogorskin Jussi Olkinuora on ottamassa ritolat KHL:stä.

– Granlund murtui, muut sinnittelivät. Se on kuitenkin selvää, että ulkomaalaiset ajattelevat eri tavalla. Tässä tapauksessa seura toimi humaanisti, ehkä turhaan. He antoivat signaaleja muille ”legioonalaisille”, Sport-Expressin jutun kirjoittanut Aleksei Shevtshenko muotoili viitaten viimeisellä sanalla ulkomaalaisiin.