Dan Milsteinin luulisi Ukrainan kansalaisena välttelevän Venäjää ja venäläisiä, mutta hän toimii toisin. 46-vuotias NHL-agentti piti ESPN:n haastattelussa tiukan puolustuspuheenvuoron sekä venäläisten että valkovenäläisten pelaajien puolesta.

— Venäläisiin ja valkovenäläisiin kohdistuva syrjintä ja rasismi on huomattavaa, Milstein päivittelee. Omaa lapsuudenkotiani pommitetaan puhuessani ystävilleni kotona. En ole nukkunut kuuteen päivään, koska tämä on niin vaikeaa aikaa. Mutta ihmiset haukkuvat väärää puuta. Voin puhua asiakkaideni puolesta, ja he haluavat maailmanrauhaa kuten kaikki muutkin.

Syrjinnästä Milsteinilla on kerrottavana todella ikävä esimerkki. Hänen kanadalaisessa junioriliigassa pelaava valkovenäläinen asiakkaansa tuli buuauksen kohteeksi oman joukkueensa pukukopissa. Käytyään kertomassa tilanteesta joukkueen toimitusjohtajalle sama toistui kahden vuorokauden sisällä.

Milstein on Puckpedia.comin mukaan asiakkaiden sopimusten yhteenlasketulla arvolla mitattuna NHL-agentti numero 10. Pavel Datsjukin ystävänä alalle ajautunut Kiovassa syntynyt ukrainalais-venäläinen muutti Yhdysvaltoihin 16-vuotiaana poliittisena pakolaisena. Asiakkaina hänellä ovat muun muassa Nikita Kutsherov, Andrei Vasilevski, Nikita Zadorov, Ilja Sorokin ja Nikita Zaitsev.