Nuutti Viitasalon nimi ei välttämättä sanonut suurelle kiekkoyleisölle ennen tätä kautta paljoakaan. 22-vuotias raisiolainen pakki pelasi viime kaudella Mestistä K-Vantaassa sekä joitakin otteluita Jokereissa KHL:ää ja U20 SM-sarjaa.

Täksi kaudeksi Viitasalo siirtyi SaiPaan, ja jälki on ollut erinomaista. Lappeenrantaan ilmeisen hyvin kotiutunut pelimies on latonut kauden 52 ottelussa peräti 23 pistettä (8+15).

Liigan Twitter-tilillä kerrottiin maanantaina, että pistevire on ollut historiallisen kovaa tulokaspakeista puhuttaessa.

Liiga

@smliiga
SaiPan Nuutti Viitasalo on ollut tämän Liiga-kauden kärkitulokkaita. 22-vuotias Viitasalo on kerännyt tulokaspuolustajana huippupisteet kauden otteluistaan ja on myös tulokkaiden peliaikaykkönen yli 21 minuutin keskiarvollaan.

#Liiga #SaiPa

Viitasaloa enemmän pakin paikalta pisteitä on latonut nimenomaan tulokkaana vain Sami Vatanen JYPissä (30 pistettä, kaudella 2009-10), Otso Rantakari Bluesissa (29, 2014-15), Tero Konttinen Ässissä (27, 2006-07) ja Mikko Viitanen JYPissä (24, 2006-07).

Tuohon 23 pinnaan ovat yltäneet vuosien saatossa Reijo Ruotsalainen, Joni Lehto, Toni Söderholm ja Santeri Lukka. Kuvaavaa on sekin, että MM-hopeamitalisti Axel Rindell jäi Viitasalon varjoon. Nykyisin Kärppiä edustava pelaaja iski Jukureissa kaudella 2019-20 komeat 22 pistettä.

Viitasalo voi nostaa saldoaan vielä tiistaina, mikäli hän on mukana SaiPan kokoonpanossa sesongin päätöksessä. Lappeenrantalaiset saattelevat kautensa päätökseen TPS:n isäntänä.