Siirto mahdollinen – nouseeko suomalaismestari NHL-joukkueen ykkösvahdiksi? “Spekulaatioita hänen ympärillään on ollut”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin maalivahdeista ykkönen on ollut tällä kaudella vähemmän yllättäen Marc-Andre Fleury. Kanadalainen on pelannut 45 ottelua, kakkosvahti Kevin Lankinen on saanut vastuuta 17 matsissa.

Lisäksi ruotsalainen Arvid Söderblom ja jenkki Collin Delia ovat olleet tolppien välissä yhteensä muutamissa matseissa.

NHL:n siirtotakaraja menee umpeen myöhään maanantai-iltana, ja Fleurya pidetään vaihtomarkkinoiden kuumimpana maalivahtina. Chicago ei tule yltämään NHL:ssä jatkoon, ja kolminkertaisella Stanley Cup -voittajalla voisi olla käyttöä jossain menestyjäjoukkueessakin.

Mahdollinen siirto on Lankisen ja Fleuryn keskinäisissä puheissa.

– Keskustelemme kaikenlaisista asioista, Leijonien vuoden 2019 maailmanmestari sanoi taalaliigan nettisivuilla.

– Mitä hän todella tästä tilanteesta ajattelee, sen hän tietää kuitenkin vain itse. Spekulaatioita hänen ympärillään on ollut, mutta minun tehtäviini ei kuulu niiden selvitteleminen. Tehtäväni on keskittyä seuraavaan peliin ja auttaa joukkuetta ottamaan voittoja.

Lankisen toinen kausi tarunhohtoisessa ei ole ollut ensimmäisen kaltainen. Kiekot ovat pysähdelleet 88,9 prosentin varmuudella ja tappioita on tullut paljon. Viime kaudella prosentit olivat 90,9, voittoja irtosi toistakymmentä.

– Kaikkiin kausiin kuuluu omat haasteensa. Olen pelannut NHL:ssä vasta vuoden verran, joten paljon on vielä opittavaa. Fleuryn kanssa pelaaminen on ollut hienoa ja hän on ollut hyvä opettaja tähän saakka. Oma pelini kehittyy koko ajan ja uskon, että tulokset alkavat näkymään kentällä yhä paremmin.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️