Montreal Canadiens ei onnistunut voittamaan keskiviikkoyönä NHL:ssä edes jumbo-ottelua, kun Arizona Coyotes korjasi hedelmät 6-3-voitolla. Toisaalta Cole Caufield pystyi Habs-leiristä ilmiömäiseen temppuun.

Joukkueensa kakkosketjun laituri iski toisessa erässä 2-5- ja 3-5-maalit aikaan 38.47 ja 38.55 – eli kyllä, vain kahdeksan sekunnin sisällä toisistaan.

Vain kaksi pelaajaa kautta Habs-historian on pystynyt iskemään kaksi maalia tiuhempaan. NHL Public Relations -niminen Twitter-tili kertoo, että paremmaksi ovat laittaneet viiteen sekuntiin kaksi häkkiä ampunut Peter Mahovlich helmikuussa 1971 ja Stephane Richer marraskuussa 1987 – seitsemän sekuntia.

Tulokaspelaajista puhuttaessa Caufieldin tuplamaalit ovat historian toiseksi nopeimmat. Deron Quint niittasi kaksi häkkiä neljään sekuntiin joulukuussa 1995.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Cole Caufield scored twice in a span of eight seconds. Only two players in @CanadiensMTL history have recorded two faster goals at any time of a game: Peter Mahovlich (0:05 on Feb. 20, 1971) and Stephane Richer (0:07 on Nov. 30, 1987).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

– Hän on kilpailija. Hän huomioi muitakin juttuja kuin maalit. Monien pelaajien on helppoa keskittyä pisteisiin. Pelissä on muitakin juttuja, joiden parissa voi työskennellä, joukkuekaveri Paul Byron sanoi Montreal Gazetten mukaan.

– Se osoittaa hänen sitoutumisensa, intohimonsa ja intohimonsa myös kehittymisen suhteen joka päivä. Sellainen tietoinen kriittisyys omaa peliä kohtaan tekee hänestä vain paremman joka päivä.

Yhdysvaltalaisen kauden 10. ja 11. maalissa oli vahva suomalaisvivahde, sillä Joel Armia syötti kummatkin. Ei siis porilaiseltakaan lainkaan huono kahdeksansekuntinen.