NHL:n suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutunut Vegas Golden Knights on ajautunut pahaan kriisiin. Joukkue hävisi viime yönä Winnipeg Jetsille lukemin 3-7, ja tappioputki on nyt jo viiden ottelun mittainen.

Tällä vauhdilla Vegas on tippumassa ulos pudotuspeleistä. Seura on tällä hetkellä viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni, mutta pisteen päässä oleva Dallas Stars on pelannut neljä ottelua vähemmän.

Vegasilla oli täksi kaudeksi valtavat odotukset, joten pudotuspeleistä tippuminen olisi valtava katastrofi. Joukkueessa riittää tähtipelaajiakin niin paljon, etteivät he kaikki edes mahdu palkkakaton alle.

Vegas hankki supertähti Jack Eichelin kesken kauden. Kun hän tervehtyi pelikuntoiseksi, Mark Stone siirrettiin pitkäaikaisesti loukkaantuneiden listalle, jotta Eichelin sopimus mahtuu palkkakaton alle. Stonen odotetaan tervehtyvän sopivasti pudotuspeleihin, jolloin hänenkin sopimuksensa mahtuu taas palkkakaton alle.

Tampa Bay Lightning käytti samaa taktiikkaa viime kaudella. Nikita Kutsherov oli sivussa pitkän pätkän runkosarjasta ja palasi taas kokoonpanoon pudotuspeleihin.