Mikkelin Jukurit on historiansa ensimmäisessä Liigan pudotuspelisarjassa ajautunut ahdinkoon. Kouvolan KooKoo johtaa ottelusarjaa 2–0.

Mikkeliläisten päävalmentaja Olli Jokinen piikitteli muita Liiga-valmentajia ennen ottelusarjan toista ottelua C More:lla.

– Voin sen verran paljastaa muillekin valmentajille, jos joku tätä sattuu katsomaan, että me emme tule 1–4-trappia pelaamaan.

Hätäisempi saattaisi sanoa, että joissain tilanteissa keskialueen passiivinen ohjauspeli olisi kannattanut.

Jukurit oli Kouvolassa sarjan toisessa osaottelussa pitkät pätkät pelin päällä. Vierasjoukkue loi KooKoon päätyyn paljon maalitilanteita.

Kun Nick Malik kuitenkin torjui suurimman osan mikkeliläisten maalipaikoista, Jukureiden kärsivällisyys petti.

Hinta, jota KooKoo maksaa tällä hetkellä maalista, on Jukureiden kannalta juuri nyt aivan liian matala.

Jokisen piikin voi nähdä myös piikkinä koko suomalaista valmennuskulttuuria kohtaan. KooKoon päävalmentaja Olli Salo kuuluu Liigassakin enemmistöön, monien arvostelemaan vierumäkeläiseen koulukuntaan.

Juuri nyt näyttää siltä, että ottelusarjassa Vierumäki on ottanut niskalenkin Floridasta.

KooKoon tiivis viisikko on sietänyt peliä toistaiseksi vastustajaansa paremmin. Toki se on saanut valtavan tuen myös maalivahti Malikista.

Onkin mielenkiintoista nähdä päävalmentaja Jokisen seuraava siirto.

Joutuuko hän syömään sanansa ja ottaako Jukurit taka-askeleen kaahausjääkiekosta kohti passiivisia ohjauspelejä?

Vai seisooko Jokinen sanojensa takana loppuun asti? Silloin on olemassa vaara, että Mikkelin Jukurit kaatuu jo puolivälierissä heimopäällikkönsä ylpeyteen.