Jokerien päätös jättää KHL-kausi kesken Ukrainan kriisin myötä vaikutti näkyvästi myös Liigaan, kun Jokereista peräti kymmenen pelaajaa siirtyi loppukaudeksi vahvistamaan useampaakin joukkuetta.

Laatupelaajia on tullut joukkueitten rostereihin myös muista KHL-seuroista kuin Jokereista ja tämä väistämättä muuttaa myös koko loppukauden asetelmia. Mutta mihin suuntaan?

– Pelaajasiirroilla on varmasti iso merkitys, mutta tässä kohden kertoimet eivät ole reagoineet käytännössä lainkaan pelkkiin sopimusuutisiin. Odotusarvoa ne varmasti luovat, mutta vasta tulokset vaikuttavat sitten kertoimiin. Tämä näkyi siinä, että kertoimet eivät reagoineet Kärppien hankintoihin, mutta ensimmäinen voitto Lauri Marjamäen johdolla, vaikka se tuli selkeästä sarjajumbosta, pudotti kerrointa heti, toteaa Betsson Groupin Ruotsin maajohtaja Mattias Wennerkvist yhtiön tiedotteessa.

Liigan mestaruuskertoimet ovat kauden aikana eläneet jo melkoisesti. Melkoista kevätremonttia päävalmentajaa myöten tehnyt Kärpät oli kärkipäähän kauden alla ennakoiduista joukkueista menettänyt selkeimmin luottoaan ainakin ennen tuota viimeisintä voittoaan, kun vastakkainen esimerkki – ja todella vahva sellainen – on Jukurit.

Mikkeliläisten mestaruuskerroin 150.00 oli kauteen lähdettäessä suurin. Alkukierrosten taaperrus viittasi siihen, että kerroin oli kohdillaan, mutta Olli Jokisen miehistön saatua palaset kohdilleen lento on ollut suorastaan huimaa. Jukurit keikkuu sarjataulukon kärkikolmikossa ja kerroin on pudonnut jo 8.00:aan.

Merkille pantavaa on myös se, että Jukurit luottaa ”omaan juttuunsa”, eikä ole lähtenyt haalimaan uusia pelaajia. Jukurit saattaa parhaimmillaan jopa vahvistua olemalla hankkimatta vahvistuksia. Uusien pelaajien tulo sisään tässä vaiheessa kautta tuo väistämättä myös riskin joukkuedynamiikan kannalta ja Jukureilla tätä pelkoa ei ole. Paketti on saatu hyvin kokoon, eikä sitä lähdetä avaamaan, vaan jatketaan samalla nipulla päätyyn asti.

Kerroin 8.00 merkitsee sitä, että Jukurien meneminen sananmukaisesti päätyyn asti eli mestaruus ei enää olisi jättiyllätys. Kerroin on laskenut luonnollisesti vähitellen, mutta vedonlyöjät ovat haistaneet mikkeliläisten yllätysvalmiuden hyvissä ajoin.

– Vetoja Jukurien mestaruuden puolesta tuli jonkin verran sisään jo syksyllä ja lisää on tullut kauden edetessä. Jos joukkue mestaruuden vie, niin kyllä meillä hetken aikaa joudutaan haavoja nuoleskelemaan, Wennerkvist myöntää.

Liiga-kauden 2021-22 mestaruuskertoimet:

Tappara 3.75
HIFK 4.75
Ilves 5.50
Kärpät 7.50
Jukurit 8.00
Lukko 10.00
TPS 16.00
HPK 20.00
Pelicans 50.00
KooKoo 50.00
KalPa 50.00
Sport 250.00
Ässät 750.00
SaiPa 750.00

Lähde: Betsson Groupin tiedote