Tampereen Ilves uutisoi perjantaina peräti yhdeksästä jatkosopimuksesta.

Seuran kannalta tärkeimmät sopimukset lienevät kapteeni Eemeli Suomelle sekä konkarihyökkääjä Petri Kontiolalle sorvatut vuoden jatkopahvit.

Viime kaudella HPK:ssa Liigan runkosarjan pistepörssin voittanut ja sarjan parhaana pelaajana palkittu Petri Kontiola, 37, on merkkauttanut ensimmäisellä Ilves-kaudellaan 47 ottelussa pisteet 7+25=32.

– Hyökkäysosaamisen ja tehojen ohella Kontiola on tuonut joukkueeseemme tärkeää kokemusta, johtajuutta ja monipuolisuutta. Huippupelaajana uskomme hänen pystyvän muokkaamaan peliään jatkossakin joukkueen tarpeiden mukaisesti ja omaksuvan tarvittaessa puolustavammankin roolin, urheilujohtaja Timo Koskela toteaa seuran tiedotteessa.

Neljättä kauttaan Ilveksen kapteenina toimiva Eemeli Suomi, 26, on iskenyt tällä kaudella 48 ottelussa tehopisteet 18+28=46.

– Eemeli Suomi on kiistaton tähtipelaaja Liigassa. Hyvin harvalla pelaajalla on vastaavaa merkitystä koko seuran toimintaan kuin Eemelillä on Ilveksessä. Hän on pelaaja, jota kohtaan seuralla on kovimmat vaatimukset ja odotukset, mutta samalla olemme hänen suurin tukijansa. Liigasta ei löydy pelaajaa, johon hänet vaihtaisimme, urheilujohtaja Koskela iloitsee.

Seurassa jatkavat lisäksi maalivahti Marek Langhamer, puolustaja Simon Johansson, hyökkääjä Balázs Sebők sekä valmentaja Pasi Saarinen, jotka ovat allekirjoittaneet kauden 2022–2023 kattavat jatkosopimukset. Hyökkääjistä Matias Mäntykiven ja Miro Nallin vuodella jatketut sopimukset ulottuvat kevääseen 2024 asti. Puolustaja Karri Ahon sopimukseen sisältynyt optio on purettu ja korvattu uudella 1+1-vuotisella jatkosopimuksella.