Eihän tämä voi olla totta: Loukkaantumiset eivät jättäneet rauhaan, jatkopelit jäävät Rasmus Ristolaiselta taas väliin – joukkueen tilastoissa suomalaisittain karu fakta

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkoyö tuhosi Philadelphia Flyersin haaveet NHL:n pudotuspeleistä lopullisesti, kun Rasmus Ristolaisen tähdittämä joukkue kaatui Minnesota Wildin käsittelyssä numeroin 1-4.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, ettei taalaliigassa yhdeksättä kauttaan pelaava nuorten maailmanmestari pääse vieläkään nauttimaan pudotuspelihuumasta. Ristolainen on pelannut NHL:ssä kaikkiaan jo 602 ottelua, muttei siis yhtäkään pudotuspeleissä.

Surkeasta Buffalo Sabresista tulleen Ristolaisen kannalta uuden joukkueen tilastoista löytyy ikävä kyllä todella jopa ivallinen fakta: Tämä on ensimmäinen kerta, kun Flyers on karsiutunut pudotuspeleistä peräkkäisinä kausina vuosien 1989-94 jälkeen. Flyers voi sijoittua korkeintaan viidenneksi omassa divisioonassaan.

Phillyn kausi on ollut yhtä Via Dolorosaa alusta alkaen. Nashville Predatorsista tullut pakki Ryan Ellis on pelannut koko kaudella vain neljä matsia, kun hän sai jo harjoitusleirillä alavartalovamman.

Sean Couturier pelasi toistaiseksi viimeisen pelinsä 18. joulukuuta, ja hänen selkä leikattiin helmikuussa. Kakkossentteri Kevin Hayes oli leikkauspöydällä viime syksynä, jonka takia väliin jäi 12 matsia. Uudestaan leikkauspöytä kutsui tammikuussa.

Philadelphia on pelannut jaksoja myös ilman Joel Farabeeta, Nate Thompsonia, Scott Laughtonia ja Derick Brassardia.

Pelillisesti selkein heikkous on ylivoima, joka on toiminut vain 13,4 prosentin teholla. Se on koko taalaliigan surkein.

Keskiviikkoyönä Ristolainen pelasi häviössä reilut 22 minuuttia jääden pisteittä. Tehotilasto pysyi tappiosta huolimatta nollilla.