Edmonton Oilersin Connor McDavid rikkoi torstain vastaisena yönä jo sadan tehopisteen rajan, kun tämän edustama joukkue kaatoi Tyynenmeren divisioonan herkkupalassa Los Angeles Kingsin voittolaukauskisan jälkeen 4-3.

NHL:n pistepörssin kärki saalisti pelissä tehot 1+1 nostaen koko kauden saldonsa jo lukemiin 37+63=100. McDavid on pelannut Oilersissa sadan pisteen kausia nyt kolmanneksi eniten, edellään vain yhdeksän ja kuuden kauden Wayne Gretzky sekä Jari Kurri.

Lisäksi McDavid on vasta 19:s pelaaja kautta taalaliigahistorian, joka on yltänyt sataan pinnaan vähintään viidellä eri kaudella. Aktiiveista tässä on onnistunut kuuden kauden Sidney Crosby.

Ennen 26 ikävuotta vähintään viiteen sadan pinnan kauteen on kyennyt kuusi pelaajaa.

Kanadalainen sai voitto-ottelun maalin tililleen vasta myöhemmin, sillä ensiksi 3-1-häkki oli merkitty Jesse Puljujärven nimiin. Kiekko ei kuitenkaan osunut Kings-maalin edessä Puljujärveen, vaan meni sisään Losin Alex Iafallon kautta.

Kings on Tyynenmeren divarissa kakkosena pisteen edellä Oilersia – jolla tosin on matsi vähemmän pelattuna.