Jääkiekon Liigan runkosarja saatiin päätökseen tiistaina ja playoffsit pyörähtävät käyntiin tänään torstaina.

Asetelmat tässä kohden ovat tyystin toiset kuin syksyllä kauteen lähdettäessä ja kevätaurinko paistaa kirkkaimmin Tampereella. Sen sijaan etenkin Helsingin ja Oulun tienoilla taivaalle on kerääntynyt tummia pilviä.

Tappara vei runkosarjan ykkössijan ja vahvasti tasoaan nostanut Ilves täydensi tamperelaisten vahvan runkosarjan kolmossijallaan. Ei ole kaukaa haettu, että Tampereen uudessa kiekkopyhätössä pelattaisiin kauden päätteeksi mestaruudesta puhtaasti kaupungin sisäisesti. Pelit ovat toki vielä pelaamatta, mutta tässä vaiheessa Tampereella on aihetta hiukan paukutella henkseleitä.

Kuvaavan luonnehdinnan etenkin Ilveksen kasvojenpesusta voi napata vaikka Twitteristä:

– Jos joku olis sanonut ~10v sitten, että seison 2022 maaliskuussa Tampereen keskustassa ratikan ajaessa ohi, juuri NHL-tasoisesta hallista ulos kävelleenä kärkipöhinöissä olevan Ilveksen matsista… oisin uskonut. Olin sillon niin epätoivoinen, että oisin uskonut mitä vaan.

Toisen voitto on toisen tappio ja jälkimmäiseen ryhmään voi huoletta lukea liki koko kauden läpi kontanneen Kärpät, joka kuitenkin väänsi itsensä kalkkiviivoilla kuuden joukkoon.

Kuuden joukkoon ylsi myös HIFK, mutta runkosarjan loppu oli isolla rahalla kootulle ryhmälle puhdasta taaperrusta ja nykyvireinen HIFK alkaa olla kelle tahansa toivevastustaja. Ville Peltonen on päässyt luotsaamaan paperilla varmasti Liigan nimekkäintä – ja ainakin kalleinta – nippua, mutta jälki kaukalossa on ollut kaikkea muuta. HIFK luistelee syvässä alhossa ja pääkaupungin jääkiekkokevättä ei ainakaan kirkasta lainkaan se, että kaupungin toinen seura on tällä hetkellä ilman sarjaa ja jopa ilman tulevaisuutta.

Jos Tampereen ja Helsingin välillä on perinteisesti naljailtu kiekkoherruudesta, niin nyt Tampereella voidaan nauraa ääneen ja Helsingin suunnalla on parempi vain purra huulta ja tyytyä tosiseikkoihin.

On Suomen jääkiekkokartalla toki Tampereen ohella toinenkin kaupunki, jossa ei ainakaan juuri nyt taivaalla pilviä näy. Runkosarjan päätöskierroksella kiilaa tamperelaiskaksikon väliin lyönyt Jukurit on kauden suurin yllättäjä – Ilvestäkin suurempi. Kauden heikosti aloittaneet mikkeliläiset ehdittiin jo hätäisimpien puolelta tuomita heittopussiksi, mutta Olli Jokinen on alkukauden jälkeen piiskannut ryhmänsä huimaan lentoon, eikä tälle näy loppua.

Kertoimien valossa Tappara on mestarisuosikki numero 1. Ruotsalainen vetoyhtiö NordicBet antaa Kirvesrintojen mestaruudelle kertoimen 3.00. Usko – tai toivo – HIFK:n punaisen langan löytymisestä on myös edelleen vahva, sillä HIFK:n mestaruuskerroin 6.00 on toiseksi pienin ennen Ilvestä (6.50), Jukureita (7.00) ja Kärppiä (7.50). Kuudentena tulee jo mainittujen lisäksi suoran puolivälieräpaikan napannut TPS kertoimella 12.00.

Lähde: NordicBet