Stanley Cup jäi voittamatta, mutta Pekka Rinne jätti Predsiin lähtemättömän vaikutuksen – toinen suomalaiselgenda alleviivasi: ”Vaikea tehtävä”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä kausina 2005-21 lähes 800 ottelua pelannut Nashville Predators -legenda Pekka Rinne sai perjantaiyönä vihdoin ansaitsemansa juhlat. Kempeleläisen pelipaita nousi Dallas Stars -pelissä Bridgestone Arenan kattoon.

– Olen aina odottanut, että tämä päivä tulisi. Onhan tämä aivan erityistä varsinkin suomalaiselle, joukkueen nykyinen ykkösvahti Juuse Saros sanoi NHL:n nettisivuilla 35:n nousemisesta Predsin kotihallin kattoon ikiajoiksi.

Forssalainen Saros nousi Predsin matkaan kaudeksi 2015-16. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on saanut kasvaa huikeassa koulussa kohti tarunhohtoisen eliittiä.

– Pekalla oli valtava vaikutus uraani. Hän opetti minulle todella paljon niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Olen siitä kiitollinen. Ei sitä voi sanoin kuvailla. Hienoa, että saimme pelata maalivahtitandemina viitisen kautta. Se on aika harvinaista tässä liigassa.

Saros muisteli, että Rinne yritti kehittyä pelaajana joka päivä ja olla yksi joukkueen johtohahmoista.

– Hän johti omalla esimerkillään ja oli aina vastaanottavainen, kun joukkueeseen tuli uusi pelaaja.

Tunteet pintaan

Rinteen mukaan oli onni, että hän sai pelata Nashvillessä kauan. Tästä menee kiitos GM David Poilelle.

– Hän uskoi minuun ja antoi minulle mahdollisuuden. Minulle kehittyi vahva yhteys seuraan ja koko kaupunkiin.

Suomalainen legenda muistutti, että Nashvillessa on pelannut paljon loistavia pelaajia, joten numeron jäädyttäminen on valtava kunnia.

– Tunteet nousevat pintaan, mutta yritän vain olla oma itseni ja nauttia kaikesta. Tulen muistamaan tämä tapahtuman loppuelämäni, 39-vuotias Rinne iloitsi.

Voittavaksi organisaatioksi

Rinne ei voittanut urallaan Stanley Cupia, mutta hän nousi useasti mukaan esimerkiksi NHL:n tähdistöottelutapahtumaan. Jättipotti oli lähellä kesällä 2017, jolloin Preds pelasi Cupin finaaleissa. Pittsburgh Penguins kuitenkin vei kannun kuitenkin voitoin 4-2.

– Pekka nosti Nashvillen aivan uudelle tasolle, niin seurana kuin organisaationa. Se on vaikea tehtävä, mutta maalivahti pystyy siihen. Kun Pekka tuli joukkueeseen, niin silloin viimeinen lukko tuli maalin suulle. Joukkueen kehitys vain jatkui ja huipentui finaaleihin, suomalainen legendapakki Kimmo Timonen muistutti.

Kultaisissa olympiakisoissa suomalaisyleisölle TV5:n asiantuntijana tutuksi tullut Timonen pelasi Predsissä kausina 1998-2007.

– Siinäkin on Pekalla ollut paljon sanansijaa siinä mielessä, että Predators taistelee voitosta joka ilta. Ei se ihan niin ollut, kun minä sinne menin. Ja nyt Pekka sai hyvän seuraajan (Saros), ja joukkue taistelee tänäkin vuonna playoff-paikasta.

Perjantaiyön juhlapelissä Nashville juhli voittoa Dallasista luvuin 2-1 voittomaalikisan päätteeksi.