Koviin meriitteihin joukkonsa aiemmissa turnauksissa luotsaneen Toni Söderholmin ja Saksan taival Pekingin olympiakisoissa tuli tiensä päähän tiistaina tylyllä tavalla. Hallitseva hopeamitalisti hävisi Slovakialle 0-4 ja ottelun lopulla David Wolf sortui idioottimaiseen temppuun.

Hän huitoi ja löi Libor Hudacekia tähän malliin saaden täysin ansaitun suihkukomennuksen. Tapaus mahtoi kuvastaa Saksan turnausta osuvasti, sillä maa voitti neljästä pelistä vain yhden – ja sekin irtosi heikosta Kiinasta.

Söderholmin joukkue ei saanut koneitaan käyntiin missään vaiheessa ja se nyt sitten purkautui turhautumisensa.

– Tämä ei vain ollut meidän turnaus. Tämän päivän peli olisi ollut merkittävä, esimerkiksi urheilujohtaja Christian Künast tiivisti saksalaisen Eishockey Newsin mukaan.

Heti turnauksen tauottua jopa Söderholmin asemasta maajoukkueen luotsina oli ollut puhetta.

– Tuo on väärä kysymys väärään aikaan, Künast sanoi.

Söderholmin mukaan Saksa ei pelannut joukkueena tarpeeksi, eikä se päässyt vaaditulle huipputasolle.

Epäonnistuminenhan on ihan selvä ja karu, sillä Saksa on maailmanrankingissa peräti viidentenä. Nyt se ei siis päässyt edes kahdeksan joukkoon.

– Tämän päivän tappioista on otettava opiksi. Tämä on suuri pettymys, hyökkääjä Marcel Noebels komppasi.

Joukkue ei kuulemma Marco Nowakin loukkaantumista huomioimatta kohdannut mitään akuutteja ongelmia tai murheita ja olosuhteetkin olivat hyvät.

– On sanottava, että slovakit olivat erittäin vahvoja. He pelasivat varmasti parhaan turnauspelinsä tähän mennessä. Kaikki ovat pettyneitä, mutta emme piiloudu tilanteessa. Aiomme analysoida tätä ja haluamme tulla takaisin vahvempina, suomalalaisvalmentaja painotti.