Ruotsin naisten urakka Pekingin olympiakisoissa päättyi perjantaina todella tylyyn 0-11-tappioon Kanadan käsittelyssä. Länsinaapurin naisten arvokisapelit on hetkeksi pelattu, sillä maa ei kuulu MM-kisoissa pääsarjaan.

Nytkin se pääsi puolivälieriin alemmasta alkulohkosta viimeiseltä mahdolliselta sijalta.

– Meillä on pelaajia, jotka eivät ole olleet mukana tällaisessa ottelussa. Meidän on otettava opiksi tästä ja jatkettava rakentamisprojektia. Edelleen, olen ylpeä tästä joukkueesta ja saavutuksistamme, ruotsalaissentteri Michelle Löwenhielm sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Olen ylpeä, että pääsimme näin pitkälle.

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien todennäköisin puolivälierävastustaja

Aftonbladetin toimittaja Mats Wennerholm kirjoitti jutussaan ruotsalaisesta naiskiekkoilusta. Kun ottelu oli puolivälissä tilanteessa 9-0, toivoi journalisti jääkiekkoon nyrkkeilysääntöjä.

– Ottelu oli mahdollista katkaista teknisellä tyrmäyksellä, kun vastustaja oli täysin puolustuskyvytön.

– Peli oli täyttä nöyryytystä.

– Tätä pelkäsin sanoessani, että olisin halunnut jättää puolivälierän väliin kokonaan. Nyt tästä tulee pysyvä muisto naisten olympiaturnaushistoriaan – ei voittoa Kiinasta tai Tanskasta.

Ero Kanadan ja Ruotsin välillä on kuulemma kuin Maasta Kuuhun. Tavoitteena on kuulema silti mitalitaistelu seuraavissa kisoissa neljän vuoden kuluttua.

– Kanada on niin kaukana, ettei edes kymmenen vuoden suuri investointi riittäisi pääsemään lähelle.

– Pelkästään pronssille tähtääminen seuraavissa olympialaisissa tuntuu tarpeeksi kovalta tavoitteelta, Wennerholm näki.