Tapparan pakki Santtu Kinnusen vaarallisen oloinen painiote johti yhden ottelun pelikieltoon, Liigan nettisivuilla kerrottiin. Puolustaja tempaisi Sport-kollega Valtteri Viljasen tonttiin aiemmin viikolla.

Tapaus sai koomisia piirteitä, kun Sport-luotsi Risto Dufva innostui demonstroimaan tilannetta tuomareiden edessä ottaen painiotteen kohteeksi vaasalaishyökkääjä Roope Talajan. Jos oli tilanne huvittava C Moren lähetyksessä, niin samaa oli myös Sport-pelaaja Jonne Virtasen Twitteriin lisäämä kuva.

Kinnunen lusi pelikieltonsa perjantaina TPS:stä irronneessa 4-2-voitossa.

– Kinnusen teko aiheuttaa Viljasen vaarallisen kaatumisen jäähän ja myös loukkaantumisen. Delegaatio toteaa, että Kinnusen teko täyttää estämisen tunnusmerkistön, ja lisäksi teolla on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa, tiedotteessa huomautettiin.

– Ottaen huomioon sen, kuinka vastustaja kaatuu heiton johdosta jäähän ja loukkaantuu, kurinpitodelegaatio pitää tekoa ottelurangaistuksen ja yhden ottelun pelikiellon arvoisena tekona.

Liiga lauantaina:
Jukurit-Sport 15.00
SaiPa-Kärpät 15.00
TPS-KalPa 16.00
HIFK-Pelicans 17.00
HPK-Tappara 17.00
Ilves-KooKoo 17.00
Ässät-Lukko 17.00