Lahden Pelicans tiedottaa tehneensä loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen Hannes Björnisen kanssa.

26-vuotias Björninen on Pelicansin oma kasvatti. Hän pelasi joukkueessa aina viime kauteen saakka, kunnes siirtyi täksi kaudeksi Jokereihin. Tämän kauden 43 otteluun syntyivät tehopisteet 10+11=21.

Björninen on tuore olympiavoittaja. Hän teki turnauksessa kuuteen otteluun pisteet 1+2. Hän oli mukana myöskin voittamassa MM-hopeaa viime kevään kisoista.

– Selviteltiin mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja missä voisi kautta jatkaa, mutta tietysti se oli heti mielessä, että olisi hienoa päästä Lahteen pelaamaan. Suomessa Pelicans oli selkeä ykkösvaihtoehto. Mahtava päästä pelaamaan Lahteen ja jatkamaan pelejä. Pyrin olemaan parhaimmillani, kun kevät lähestyy, ja tekemään kovasti töitä itseni ja joukkueen eteen, Björninen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Björninen on pelaajana sellainen, jonka mikä tahansa menestystä tavoitteleva joukkue missä tahansa sarjassa haluaisi riveihinsä. Meille kyseessä on kuitenkin pelaajavahvistusta isompi asia ja tällä kotiinpaluulla on valtava positiivinen vaikutus koko Pelicans yhteisölle ja Päijäthämäläiselle jääkiekkoilulle. Tästä oiva osoitus on tukikampanja, joka ylitti odotuksemme. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Björninen halusi tulla kevääksi kotiin, Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen puolestaan kommentoi.

Björninen on toiminut Pelicansin kapteenina edellisellä kolmella Liiga-kaudellaan.