Venäjän olympiakomitea ja Ruotsi ottivat toisistaan mittaa olympialaisten välierässä perjantaina. Venäjä vei ottelusta lopulta 2-1-voiton voittomaalikilpailun jälkeen ja eteni olympiafinaaliin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin toisessa erässä, kun Anton Slepyshev iski kiekon häkkiin. Anton Lander toi Ruotsin tasoihin päätöserässä. Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty ja kymmenen minuutin kolmella kolmea vastaan pelattu jatkoaika oli maaliton.

Voittomaalikilpailu venyi kahdeksannelle kierrokselle saakka, kunnes saatiin ratkaisu. Voittomaalin iski Arseni Gritsjuk. Venäjältä osuivat myöskin Nikita Gusev ja Jegor Jakovlev, kun taas Ruotsilta maalit mieheen iskivät Lucas Wallmark sekä Joakim Nordström.

Venäjän olympiakomitea etenee finaaliin Leijonia vastaan. Tuo ottelu alkaa sunnuntaina kello 6:10. Ruotsi kohtaa puolestaan Slovakian pronssiottelussa lauantaina kello 15:10.

Näet Venäjän ja Ruotsin välisen välieräottelun maalikoosteen alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Venäjän olympiakomitean joukkue etenee melkoisen trillerin päätteeksi finaaliin Suomen vastustajaksi!

Tästä vielä ottelun kaikki maalit sekä voittolaukauskilpailu kokonaisuudessaan!