Suomen ja Ruotsin olympiakohtaamisessa kuohui sunnuntaina huolella. Ensiksi mainittu jäähyili toisessa erässä urakalla Ruotsin painellessa 0-3-johtoon. Niin vain Leijonat kuitenkin käänsi pelin ja voitti jatkoilla 4-3.

Pelin yksi kohauttavimmista tapauksista oli Markus Granlundin ja Philip Holmin törmääminen. Ensiksi mainittu lensi suihkukomennuksen takia ulos ja Holmin peli jäi kesken loukkaantumisen vuoksi.

– Voi voi voi. Se osui Holmia todella pahasti päähän, suoraan. On vaikea nähdä, etteikö tuosta tulisi suihkukomennusta. Tämä oli niin ruma taklaus, että se saattaa johtaa pelikieltoon. Mielestäni siitä ei ole kysymystäkään, Viktor Stålberg manasi Discoveryllä.

– On olemassa vaara, että hän joutuu jättämään turnauksen kesken. Tämä on niin lyhyt turnaus, että voi olla, ettei tuosta ehdi palautua, kommentaattori Tommy Åström mietti.

No, arviot menivät pieleen sen puolesta, ettei Holm ole loukkaantunut – ja hyvä niin.

– Philip voi hyvin, hänellä ei ole ollut oireita tänään. Hän on salilla tänään, jotta voimme seurata hänen mahdollisia oireita, Tre Kronorin lääkäri Jonas Kalman kertoi Expressenin mukaan.

Hän ei siis kärsi aivotärähdyksestä?

– Ei.

Aivotärähdys voi kuitenkin alkaa oireilemaan myöhemmin. Juuri siksi Jokerien pelaajaa seurataa nyt erityisen tarkkaa.

Ruotsi eteni jatkoaikatappiosta huolimatta suoraan puolivälieriin, jossa vastaan tulee voittaja parista Kanada-Kiina. Alkusarjassa vaahteranlehtipaidat kaatoivat kisaisännät 5-0.