Leijonille ikävä takaisku: Huippusentteri jää pois olympialaisista – neljä varamiestä julkistettiin

© Kuva: Getty Images

Leijonat tiedotti keskiviikkona, että keskushyökkääjä Joonas Kemppainen jää ulos Pekingin olympialaisista koronavirustartunnan takia.

Leijonien mukaan Kemppaisen tilalle on valittu KHL-seura Severstal Tsherepovetsin keskushyökkääjä Joonas Nättinen.

Leijonien hyökkääjä Toni Rajala joutuu myös jäämään Suomeen viikonloppuna Sveitsissä tapahtuneen koronaaltistumisen vuoksi. Rajala matkaa Pekingiin myöhemmin, jos hän on kunnossa.

Leijonien mukana Pekingiin matkustaa myös neljä varapelaajaa: Veli-Matti Savinainen (Jokerit) ja Teemu Turunen (Jokerit) sekä puolustajat Oliwer Kaski (Avangard Omsk) ja Tommi Kivistö (Jokerit). Maalivahti Janne Juvonen jää varalle Suomeen.

– Mietimme todella tarkasti, mitä teemme varapelaajien suhteen. Tästä on luonnollisesti käyty keskustelut jokaisen varapelaajan roolissa kisoihin matkustavan kanssa, ja kun meille aukeni mahdollisuus varautua muutoksiin tällä tavalla, halusimme sen hyödyntää. Kertoo paljon pelaajista ja kiinnostuksesta maajoukkuetta ja olympialaisia kohtaan, että he ovat valmiita ottamaan roolin vastaan, vaikka takeita peleistä emme vielä voi antaa, Leijonien GM Jere Lehtinen kiittelee tiedotteessa.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️