Jokerit tiedotti perjantaina aamupäivästä, että sen pelit KHL:ssä on pelattu tämän kauden osalta. Joukkue olisi päässyt aloittamaan urheilullisen menestyksen perusteella pudotuspeliottelut Spartak Moskovaa vastaan, mutta maailmantilanne pakotti vetäytymään.

– Oma kantani kauden päättämisestä oli selvä heti torstaiaamuna. KHL:n toimintatapojen mukaisesti minun oli kuitenkin käytävä keskustelut liigan kanssa. Tämän vuoksi pystymme valitettavasti tiedottamaan asiasta vasta nyt, Jokerien puheenjohtaja Jari Kurri kertoi tiedotteessa.

Samoihin aikoihin tapaukseen otti kantaa myös KHL nettisivuillaan. Presidentti Aleksei Morozovin sarjassa ollaan erittäin pahoillaan, että se menetti erinomaisen ja elinvoimaisen joukkueen.

– Jokerit on pelannut sarjassamme kaudesta 2014-2015 lähtien ja on yltänyt jatkuvasti pudotuspeleihin. Kohtaamiset muiden joukkueiden kanssa ovat aina olleet mielenkiintoisia.

– On erittäin valitettavaa, että Jokerien lähtö ei johdu urheilullisista vaan poliittisista syistä.

Jokerien lähimenneisyys on ollut KHL:ssä käsittämätöntä turbulenssia. Kuvastavaa on se, että kolmen viime kauden aikana se on vetäytynyt pudotuspeleistä tai kesken niiden kaikkiaan kahdesti. Kauden 2020 päätti koronavirus.