Ruotsista irronneen Suomen upean 4-3-jatkoaikavoiton karuin ja kurjin tapaus nähtiin toisessa erässä, kun Leijonien Markus Granlund ja Jokerien pakki Philip Holm törmäsivät Pekingin olympiakiekon alkulohkopäätöksessä kohtalokkain seurauksin.

Pelaajat tavoittelivat kiekkoa ja tilanteessa Ufa-hyökkääjä taklasi Holmia päähän vahingossa. Granlund lensi suihkuun, ruotsalaispakin peli jäi sekin kesken.

Töötti tuomittiin Ruotsissa pelin tuoksinassa ja jälkeen täysin.

– Voi voi voi. Se osui Holmia todella pahasti päähän, suoraan. On vaikea nähdä, etteikö tuosta tulisi suihkukomennusta, Viktor Stålberg manasi Discoveryllä.

– Tämä oli niin ruma taklaus, että se saattaa johtaa pelikieltoon. Mielestäni siitä ei ole kysymystäkään.

Stålberg ei täysin tuominnut Ufan suomalaispelaajaa, mutta ei kyllä armoakaan toisaalta tippunut.

– Hänen tulee hallita kehoaan siinä asennossa. Hän ei saisi tehdä niin kuin hän teki. Hän ei ole historian saatossa ollut ”ruma” pelaaja. Toivottavasti Holm on kunnossa.

Toinen asiantuntija pelkäsi ruotsalaispelaajan puolesta.

– On olemassa vaara, että hän joutuu jättämään turnauksen kesken. Tämä on niin lyhyt turnaus, että voi olla, ettei tuosta ehdi palautua, kommentaattori Tommy Åström mietti.

Pelaaja Joakim Nordström ei ollut Expressenin jutun mukaan nähnyt tapauksesta koostetta silloin, kun häntä haastateltiin.

– Koin niin, että Holmia osuttiin kasvoihin. Haluan ajatella sen olleen onnettomuus – en usko kenenkään vahingoittavan ketään (tahallisesti). Tietysti olin ärsyyntynyt, olemme kuin perhe. Teemme mitä tahansa toistemme puolesta.