Vancouver Canucksin viime yön kokoonpanossa nähtiin iso yllätys. Superlupaus Vasili Podkolzin oli jätetty ulos pelaavasta kokoonpanosta. Loukkaantumisesta ei ollut kyse, vaan Podkolzin katsoi ottelua katsomosta.

Vancouverin valmentaja Bruce Boudreau puhui ottelun jälkeen siitä, mitä halusi katsomokomennuksella viestiä.

– Sanoin hänelle, että tämä ei ole rangaistus. Tämä ei johdu siitä, että olisit tehnyt jotain väärin. Haluamme, että otat askeleen taaksepäin ja valmistaudut seuraavaan päivään. Ja ehkä hän näkee asioita, jotka ovat puuttuneet hänen pelistään viime aikoina. Hän ei ole pelannut paljoa lätkää, ja hän yrittää mielestäni tehdä liikaa, kun hän saa pelata, Boudreau kertoi.

Podkolzinilla on ollut todella vaikeaa sen jälkeen, kun Boudreau otti valmennusvastuun Vancouverissa. Viidessä viime ottelussa hän on saanut peliaikaa alle 11 minuuttia ottelua kohden. Kymmenessä matsissa hän on kerännyt vain yhden syöttöpisteen.

Odotukset Podkolzinia kohtaan ovat paljon korkeammalla. Vancouver varasi venäläisen vuoden 2019 varaustilaisuuden kymmenentenä pelaajana.