Kärppien 18-vuotias hyökkääjälupaus Ville Koivunen pelaa erinomaista avauskautta Liigassa. Hän on Carolina Hurricanesin kakkoskierroksen varaus viime kesältä. Tulokassopimuksen Koivunen allekirjoitti elokuussa ja nyt hän pelaa ainakin tämän kauden ajan Kärpissä lainalla.

Koivusen omat tavoitteet ennen kauden alkamista olivat hyvin maltilliset verrattuna siihen, mitä nuorukainen on saanut aikaiseksi jo tämän kauden puitteissa.

– Ennen kauden alkua en olisi uskonut, että minulla olisi tässä vaiheessa näin paljon pisteitä kasassa. Tavoitteenani oli vakiinnuttaa Liiga-paikka ja päästä pelaamaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ne ovat aika hyvin tässä toteutuneetkin, Koivunen kommentoi Liigan verkkosivuilla.

Aika hyvin ne ovatkin tosiaan toteutuneet. Koivunen johtaa parhaillaan koko Liigan tulokkaiden pistepörssiä seitsemän pisteen erolla seuraavaan. Hän on pelannut tällä kaudella 42 ottelua ja iskenyt niihin hyvät tehot 11+17=28. Hän on Kärppien viidenneksi paras pistemies tällä kaudella. Koivunen valittiin mukaan myöskin Nuorten Leijonien kisakoneeseen. Hän ehti kesken jääneissä karkeloissa tekemään kahteen otteluun pisteet 2+2, joten sekin visiitti oli hyvinkin onnistunut.

– Harjoitusotteluissa huomasin hyvin, miten pitää toimia ja millaisella tavalla tällä tasolla pystyy pelaamaan. Olen päässyt omilla vahvuuksillani Liigaan ja olen niiden kautta pyrkinyt myös jatkamaan pelaamista, Koivunen jatkoi.

Vielä viime kaudella Koivunen pelasi U20 SM-sarjassa, jossa 38 otteluun syntyi mukavat 49 tehopistettä. Sitä edellisellä kaudella U18 SM-sarjassa Koivunen murjoi 37 otteluun upeat 71 pistettä.