JYP on joutunut viime aikoina todella rajusti koronaviruksen uhriksi. Joukkueesta on ollut sivussa suurin osa vakiokokoonpanon pelaajista ja se on joutunut lainaamaan pelaajia muista Liiga-seuroista ja Mestiksestä sekä käyttämään reilusti omia junioripelaajiaan.

Edellisessä ottelussaan JYP kohtasi Lukon torstaina ja hävisi sen kotonaan lukemin 1-6. Joukkueen kokoonpanossa oli ainoastaan kentällisen verran pelaajia, jotka kuuluvat normaalitilanteessa joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen avautuikin juuri Twitterissä siitä, ettei joukkue saanut siirtää otteluitaan, vaan Liiga käski heitä ”haalimaan jostain tarpeeksi pelaajia kasaan”.

Lukko-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi antoi puolestaan täyslaidallisen Liigan suuntaan asian tiimoilta.

– Kyllä mä sanon, että pitää olla huolissaan siitä, jos me ei oikeasti ymmärretä, että tällainen on pelaajien terveydellä leikkimistä. Meillä on pelikunnossa viisi pelaajaa, jotka ovat oikeasti Liiga-pelaajia ja he kantavat tuolla aikamoista kuormaa. 17 pelaajaa on sairastanut koronan testien mukaan ja silti me pelataan näitä pelejä, Ahvenjärvi latasi.

Vastaavasti taas Sportin tämän viikon ottelut siirrettiin myöhempään ajankohtaan, kun joukkueessa todettiin eilen koronavirustartuntoja. JYP on puolestaan joutunut pelaamaan tällä viikolla jo kolme ottelua hyvin rikkonaisilla kokoonpanoilla.

– Ei tässä oikeasti ymmärretä minkä kanssa tässä leikitään. Tässä ei ole mitään järkeä. Jonkun pitäisi ottaa johtajuus käsiin tässä hommassa ja puhaltaa tietyssä vaiheessa asiat poikki, että saadaan pelata oikeilla pelaajilla ja pelata oikeasti pisteistä. Joku järki tässä pitää oikeasti olla, Ahvenjärvi päätti tulisen puheenvuoronsa.

Voit katsoa koko lehdistötilaisuuden täältä.