JYP järjesti perjantaina seuraikoni Juha-Pekka Hytöselle jäähyväisottelun. Konkarihyökkääjä ei ole pelannut tällä kaudella enää missään, nyt hän pelasi ammattilaisuransa viimeisen ottelun Ässiä vastaan JYPin paidassa ja sen jälkeen hän löi hokkarit naulaan.

Hytösen juhlaottelu piti alun perin järjestää tammikuun 7. päivä Kärppiä vastaan, mutta koronarajoitusten puskettua päälle ottelun ajankohta siirtyi.

JYP järjesti Hytöselle upean päivän. Ennen ottelua kannattajille oli hallilla tarjolla muun muassa tietovisa liittyen Hytöseen. Yleisö otti miehen sisään kaukaloon tyylikkäästi. Hytönen oli merkattu kokoonpanoon ykkösketjun sentteriksi ja hän toimi ottelussa myöskin kapteenina.

Itse ottelussa JYP meni avauserän lopulla johtoon, mutta Ässät onnistui tekemään kolme seuraavaa osumaa. JYP nousi kuitenkin päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin ja voitti ottelun jatkoajalla lukemin 4-3. Ja kukapa muukaan oli käynnistämässä kiriä kuin juhlakalu Hytönen, joka survoi maalinedustalta kavennusmaalin 2-3:een. Osuma sytytti niin JYPin pelaajat kuin yleisönkin. Näet maalin alta tai tästä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Liiga

@smliiga
Ottelu numero 810, maali numero 174. Juha-Pekka Hytösen jäähyväisottelusta ei tunnetta puuttunut, kun kapteeni onnistui maalinteossa. 🌪

#Liiga #JYPliiga @JYPJyvaskyla

🎥 @CMoreSportFi

Ottelun jälkeen Hytönen sai vielä ansaitsemansa juhlallisuudet jäällä. Hallin mediakuutiolta näytettiin entisten joukkuetovereiden terveisiä ja Hytönen otti kunniakierroksen vielä kerran pitkäaikaisen kotiyleisönsä edessä. Myös Hytösen lapset pääsivät osaksi tätä hienoa hetkeä.

Hytönen antoi jäällä vielä haastattelun. Hänellä oli muutama tavoite otteluun, jotka kaikki lopulta toteutuivat:

– Minulla oli kolme tavoitetta tähän peliin. Se, että saadaan yleisöä paikalle, että JYP voittaa ja että pysyn ehjänä.

Ottelua oli seuraamassa kaikkiaan 2 739 katsojaa. Hytösen jääaika ottelussa oli 12.10, hän voitti aloitukset 50% tehokkuudella ja laukoi kerran kohti maalia, josta myöskin syntyi täysosuma. Hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Tämän jälkeen hallin käytävillä järjestettiin Hytösen fanitapaaminen. Lisäksi miehen maila ja pelipaita huutokaupattiin Ravintola Hurrikaanissa.

40-vuotias Hytönen pelasi Liigassa kaikkiaan 15 kautta, joista jokaisen JYPin riveissä. Kapteenistoon hän kuului kymmenellä eri kaudella ja joukkueen kapteenina hän toimi yhdeksän kautta. Tilille kertyi 810 runkosarjaottelua tehopistein 174+231=405 ja 91 pudotuspeliottelua pistein 18+30=48. Hän on JYPin seurahistorian ottelutilaston ykkönen, maalitilaston kakkonen, syöttötilaston nelonen ja pistepörssin kolmonen.

Hytönen voitti JYPissä kaksi Suomen mestaruutta, kaksi pronssia sekä CHL:n mestaruuden. Hän pelasi urallaan myöskin neljät miesten MM-kisat. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hän voitti kertaalleen maailmanmestaruuden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kerran hopeaa.

Ulkomailla Hytönen viihtyi urallaan viiden kauden ajan. Yksi kausi sujui KHL:ssä Amur Habarovskissa, kolme Sveitsissä Lausanne HC:ssa ja yksi sekä uran viimeinen täysi kausi (2020-21) Itävallassa Black Wings Linzin riveissä.