Boston Bruinsin ja Suomen A-maajoukkueen maalivahtilegenda Tuukka Rask on lopettamassa uransa kesken kauden, uutisoi The Athletic.

Urheilusivuston mukaan viimeksi 24. tammikuuta kaukalossa nähdyn Raskin kesällä leikattu lonkka ei ole parantunut suomalaisen toivomalla tavalla, minkä vuoksi 34-vuotiaan maalivahdin paluuyritys on jäämässä neljän ottelun mittaiseksi.

– Annan hänelle kaiken mahdollisen tunnustuksen. Hän teki kaiken oikein. Hän ei vain tunne oloaan niin hyväksi, kuin toivoisi, eräs The Athleticin haastettelemista lähteistä paljastaa.

Rask palasi jäälle lonkkaleikkauksen jälkeen marraskuussa ja solmi vuoden ja miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen 11. tammikuuta. Seuran päävalmentaja Bruce Cassidy paljasti alkuviikosta Raskin olevan sivussa harjoituksista ainakin tämän viikon ajan. Päävalmentaja ei tuoreeltaan vahvistanut tai liiemmin kieltänyt uutisia Raskin lopettamisesta.

Kesällä 2014 NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Rask voitti urallaan Stanley Cupin keväällä 2011. Ykkösvahdin roolissa mies torjui Bruinsin finaaleihin vuosina 2013 ja 2019.