Arizona Coyotesin organisaatiossa kiekkoileva Matias Maccelli on ollut hurjassa iskussa viime aikoina ja myöskin koko kaudella.

Ensimmäistä kauttaan AHL-seura Tucson Roadrunnersin riveissä pelaava Maccelli saalisti perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa komeasti kolme syöttöpistettä, kun joukkue kaatoi Colorado Eaglesin lukemin 3-1.

21-vuotias suomalaistaituri on mättänyt viimeiseen kuuteen pelaamaansa otteluun jättimäiset tehopisteet 1+13. Viime aikojen tehoilujen myötä Maccelli on noussut AHL:n pistepörssissä jo sijalle kolme. Hänen koko kauden tehopisteensä ovat 37 ottelun jälkeen 11+37=48.

Farmisarjan pistepörssiä johtaa Andrew Poturalski 56 tehopisteellä. Toisena on T.J. Tynan 50 pisteellä.

Maccelli on Coyotesin neljännen kierroksen varaus kesän 2019 draftista. Kahden viime kauden ajan hän pelasi Liigassa Ilveksen riveissä.

Coyotes nosti Maccellin jo kerran tämän kauden aikana NHL:n puolelle, mutta hän joutui silloin koronalistalle. Sen kautta hänen tiensä vei takaisin farmiin eikä NHL-debyytti ole näin ollen vielä toteutunut.