NHL:n supertähtiin lukeutuva Jack Eichel on viimein avannut siirtoaan Buffalo Sabresista Vegas Golden Knightsiin.

Eichel myöntää oikeiksi jo aiemmin mediassa liikkuneet huhut siitä, että Sabres torppasi tähtensä vaatimuksen päästä niskaleikkaukseen. Tämä tapahtui vastoin kaikkien pelaajaa tutkineiden lääkärien mielipidettä.

– Heidän mielipiteensä siitä, että tarvitsen leikkauksen muuttui yllättäen, enkä tiedä vieläkään syytä. Heidän mielestään sellaista leikkausta ei tulisi tehdä NHL-pelaajalle tässä vaiheessa uraa, Eichel paljastaa entisen UFC-tähti Chris Widemanin podcastissa.

– He halusivat minun jatkavan niskani kuntouttamista, mutta vastasin keskustelleeni lääkärien kanssa, jotka olivat sitä mieltä, ettei kolmen kuukauden kuntoutus saisi aikaan minkäänlaista parannusta. Suostuin silti kuntouttamaan niskaani kolmen kuukauden ajan, minkä jälkeen menisin leikkaukseen siinä tapauksessa, etteivät asiat muuttuisi parempaan suuntaan.

– Palasin Floridaan ja kuntoutin niskaa kolme kuukautta, minkä jälkeen seura oli edelleen sitä mieltä, etten saisi mennä leikkaukseen.

– Loppupeleissä tavoitteeni on olla paras mahdollinen versio itsestäni pelaajana. Tästä syystä en ollut valmis ratkaisuun, joka vaarantaisi urani. Vegasiin pääseminen oli erittäin virkistävää, sillä he ovat tukeneet minua kaikin tavoin. Olen hyvin onnekas saatuani tämän siirron, Eichel kehaisee nykyistä työnantajaansa.

Eichel paljastaa keskustelleensa siirtonsa jälkeen 5-6 eri lääkärin kanssa. Kukaan näistä ei uskonut korviaan kuultuaan Sabresin seurajohdon vaatimuksista.

– Lopulta olin seuralle vain omaisuutta, josta he halusivat ottaa hyödyn irti, mutta joka hylkää sinut heti, kun eivät voin hyötyä sinusta. Tämä oli tuntemukseni loppuvaiheessa, mikä oli hyvin silmiä avaavaa, Eichel päättää.

Amerikkalaistähden odotetaan debytoivan Golden Knightsin paidassa vielä runkosarjan lopulla.