”Aivan sairas kokemus” – Atte Engren muistelee KHL-uransa pelottavinta hetkeä, hotelli ja lentokenttä räjäytettiin

© Kuva: Juha Tamminen

Pelaajauransa lopettanut Atte Engren kertoi Puun takaa -podcastissa pelottavan tarinan KHL-vuosiltaan.

33-vuotias maalivahti edusti tshekkiläistä Lev Prahaa kaudella 2013-14. Pudotuspeleissä joukkue kohtasi ukrainalaisen Donbass Donetskin, joka pelasi kotiotteluitaan poikkeuksellisesti Bratislavassa, koska Ukrainassa sodittiin samaan aikaan.

Kaikkien yllätykseksi pudotuspeliparin viimeistä kohtaamista ei kuitenkaan pelattu Bratislavassa, vaan Donetskissa, johon kaikki eivät suostuneet lähtemään.

– Lev Prahan vuonna, kun pelattiin pudotuspeleissä Donetskia vastaan, niin kotipelit pelattiin normaalisti kotona, mutta vieraspelit Bratislavassa. Donetskissa oli jotain sodan tynkää tulossa, niin siellä oli aika raju meininki. Ajateltiin, että kaikki ovat turvassa.

– Sitten tulikin ratkaisevaa peliä edeltävänä iltana tieto, että pitäisi lähteä Donetskiin pelaamaan, ja KHL vakuuttelee, ettei siellä tule tapahtumaan yhtikäs mitään. Meillä oli GM:n pitämä palaveri, että nyt on pojat pakko lähteä Donetskiin pelaamaan. Siinä aika usea perheellinen liputti itsensä ulos ihan ymmärrettävästä syystä. Noh, kaikki kynnelle kykenevät otettiin mukaan. Mun oli vähän pakko lähteä, koska ei olisi ollut pelaavaa veskaria. (Petri) Vehanen jäi ihan hyvästä syystä pois. En minäkään tässä tilanteessa (perheellisenä) olisi lähtenyt.

– Sitten lennettiin sinne. Matkustettiin jossain ”mersusaattueessa” ja siinä oli jotain porukkaa kalashnikovit kädessä. Vedettiin päikkärit hotellilla ja mentiin peliin. Voitettiin 1-0 ja lähdettiin saman tien Kalashnikov-porukan saattueessa pois sieltä. Sitten meni joku 24 tuntia, ja sitä jäähallia, eikä lentokenttää ollut enää olemassa. Siinä alkoi miettimään, että kuinka tärkeää tämä jääkiekko voi oikeasti olla, että jos me käydään sotatantereella pelaamassa jonkun liigan takia, niin se oli aivan sairas kokemus. Onneksi siinä ei käynyt mitään, Engren kommentoi Puun takaa -podcastissa.