Yle Urheilu: Sami Niku lähellä paluuta Eurooppaan – ”Jumalattoman turhauttavaa!”

© Kuva: Getty Images

Siirtolistan NHL:ssä läpäissyt suomalaispuolustaja Sami Niku on palaamassa ensi kaudeksi takaisin Eurooppaan, uutisoi Yle.

Winnipeg Jetsistä Montreal Canadiensiin täksi kaudeksi siirtynyt 25-vuotias Niku on pelannut viimeisen kolmen kauden aikana vain 36 NHL-peliä. NHL-ura ei näytä aukenevan myöskään Canadiensissä. Niku on mahtunut tällä kaudella pelaavaan kokoonpanoon vain 13 ottelussa, joissa taiturimainen puolustaja on kerännyt kuusi syöttöpistettä.

Niku myöntääkin suoraan, että siirtolistan läpäiseminen oli lopulta helpotus.

– Siihen pyrittiinkin, ettei kukaan poimisi. Minun on pakko päästä pelaamaan. En ole herranen aika kolmeen vuoteen pelannut säännöllisesti jääkiekkoa. Ei vain pysty enää istumaan lehdistökatsomossa. Nyt on päästä pelaamaan 20 minuuttia joka ilta, eikä sillä ole oikeastaan väliä, missä pelaan, puolustaja jatkaa, Niku myöntää Yle Urheilulle.

– Kun olen päässyt pelaamaan, niin hyvältä on tuntunut ja itseluottamus koko ajan kasvanut. Sitten tulee aina se parin viikon tauko, ettei pääse pelaamaan. Tuntuu, että pelasin melko hyvin, vaikka joukkueella oli vaikeaa. Silti minä olin aina se, joka ensimmäisenä putoaa kokoonpanosta. Onhan se aivan jumalattoman turhauttavaa.

Niku myöntää paluun Eurooppaan olevan todennäköisin vaihtoehto.

– Ei ole mitään suunnitelmaa ensi kaudelle, mutta onhan tässä kaikkea mietitty. Tavoite on tietenkin pelata NHL:ssä, mutta tämän kauden perusteella alkaa näyttää siltä, että ehkä Eurooppa on itselle se paras vaihtoehto ensi kaudeksi, puolustaja paaluttaa.

SUOMI-RUOTSI – RAHAN TAKOMINEN LEIJONILLA JATKUU!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ VIHJE