Columbus Blue Jacketsin suomalaisvahti Joonas Korpisalo nousi framille sunnuntaiyönä joukkueensa New Jersey Devils -ottelussa. Molari otti 27 torjuntaa ottelussa, jonka sinitakit voittivat 4-3.

Yksi, suorastaan tähtitieteellinen torjunta nousi ottelussa pinnalle. Devils pelasi toisen erän lopussa ylivoimalla hakien johtomaalia, ja NHL:n kesän 2017 ykköskierroksen ykkösvaraus Nico Hischier pääsi tempaisemaan kiekon poikittaisyötöstä kohti Korpisalon veräjää.

Suomalainen kuitenkin torjui kudin räpylällä, ja NHL otsikoi Twitter-tilinsä videon adjektiivilla henkeäsalpaava. Tähtihyökkääjä Jakub Voracek hehkutti torjuntaa sittemmin isosti.

NHL

@NHL
J😳🤯NAS KORPISALO.

– Sen räpylätorjunnan jälkeen sanoin, että se oli upein koskaan näkemäni torjunta, tshekki hehkutti Columbuksen nettisivuilla.

Koviin pisteisiin kykenevä nöyrä hyökkääjä oli hänkin ikään kuin maalivahdin hommissa. Hän otti kyseisessä pelissä kiinni erään kudin olkapäällä.

– Korpisalo tuli luokseni ja sanoi, että se oli hänen yksi parhaimmista koskaan nähdyistä torjunnoista, Voracek veisteli.

– Kyllä se Korpisalon torjunta oli (hyvällä tavalla) naurettava. Olin jäällä, ja näin sen lähietäisyydeltä. Se näytti uskomattomalta, Andrew Peeke komppasi.

Porilaislähtöinen molari on torjunut tällä kaudella vasta 12 ottelussa prosentein 88,6. Columbus keikkuu omassa divisoonassaan viidentenä, mutta itäisen konferenssin joukkueiden seassa kahdeksanteen sijaan on matkaa jo seitsemän pistettä.