Tshekkipelaaja latoi kypärätempun Tuukka Raskin paluussa – Bruinsin tähdeltä piikki: “Meillä onkin ollut tarpeeksi tässä pelaajia Ruotsista, Tshekistä ja Slovakiasta”

© Kuva: Getty Images

Tuukka Rask palasi NHL-kaukaloon pitkästä aikaa perjantain vastaisena yönä tuttuakin tutumman Boston Bruinsin väreissä. Paluu sujui pitkien terveyshuolien jälkeen mainiosti, kun Philadelphia Flyers kaatui 3-2.

Savonlinnalainen koppasi ottelussa 25 kutia ja hänet valittiin matsin kakkostähdeksi. Eteen ylsi vain kypärätempun niitannut joukkuekaveri David Pastrnak.

Leikkauspöydällä käynyt suomalainen oli torjunut pikkumustia tarunhohtoisessa edellisen kerran viime vuoden toukokuussa. Pelaaja virnistikin matsin jälkeen lehdistötilaisuudessa, että hän oli jo päässyt unohtamaan ottelupäivän rutiinit.

Pelaaja kuitenkin näytti pääsevän sisään mainiosti – ja ainakin pelin jälkeen ne rutiinit löytyivät paremmin kuin hyvin. Nyt Bostonissa on kolme suomalaista, lisäksi ykköspakkiparin Urho Vaakanainen (0+0) ja kakkosketjun sentteri Erik Haula (0+1).

– On hienoa, kun pääsee puhumaan suomea. Pelin jälkeen kopissamme soi yksi suomalainen biisi. Meillä onkin ollut tarpeeksi tässä pelaajia Ruotsista, Tshekistä ja Slovakiasta, molari veisteli.

Vuoden 2011 Stanley Cup -mestari on pelannut taalaliigassa pudotuspelit huomioiden lähes 700 ottelua. Yön matsi mahtoi silti jäädä muistoihin varsin voimakkaasti.

– Olihan tämä tunteikas juttu. Oli hienoa nähdä faneilta saamani kannustus. En kokenut olevani ruosteessa, tai ehkä vähän. Alku ei ollut helpoin.

– Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä peli. Pystyin torjumaan ongelmitta, savonlinnalainen sanoi viitaten siihen, ettei terveys piinannut.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.