Pohjois-Amerikan ”farmin farmi” eli ECHL on määrännyt Jacob Panettalle loppukauden mittaisen pelikiellon rasistisesta toiminnasta. Pelikielto kestää tarkalleen ottaen 38 ottelua.

Tammikuun 22. päivä pelatussa ottelussa Panetta ja vastustajajoukkueen Jordan Subban ajautuivat sanaharkkaan. Kun tilanne oli jo rauhoittunut, Panetta elehti vielä apinamaiseen tyyliin Subbania kohti.

– Pelissämme ei voida hyväksyä tunteettomia toimia ja eleitä tarkoituksesta riippumatta. Meidän kaikkien on opittava ja kasvettava tästä tapauksesta ja pysyttävä sinnikkäinä kouluttaaksemme ja edistääksemme sitoutumistamme moniarvoisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen, ECHL:n komissaari Ryan Crelin kommentoi tiedotteessa.

Panettan sopimus Jacksonville Icemenin kanssa purettiin välittömästi kyseisen tapauksen jälkeen. Hän ehti pelaamaan 31 ottelua tällä kaudella.