Pitkäaikaisimmat Liiga-kiekon ystävät saattavat muistaa Robert Burakovskyn Ilveksen ja JYPin paidasta kaudelta 1997-98. Nykyään 55-vuotias hyökkääjä pelaa yhä Ruotsin alasarjoissa.

Liigan lisäksi Burakovsky on pelannut 23 NHL-ottelun lisäksi Itävallassa, Sveitsissä, Tanskassa, Ruotsissa, Saksassa ja Italiassa. Neljällä eri sarjatasolla kotimaassaan Ruotsissa esiintynyt 178-senttinen laituri on pelannut 21 eri joukkueessa miesten tasolla. Tällä hetkellä hän vaikuttaa maansa viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla IK Panternissa.

Nyt Burakovskyn ura on kuitenkin vaakalaudalla. Konkarihyökkääjä joutui joulun tienoilla leikkaushoitoon, minkä hän sanoo päättävän uran jääkiekkoilijana tähän. Hänen poikansa ei olisi siitä niin varma.

Poika Andre Burakovsky on isänsä mittavasta urasta huolimatta perheensä tunnetuin jääkiekkoilija. Seitsemättä täyttä NHL-kauttaan pelaava Washington Capitalsin ykköskierroksen varaus on Colorado Avalanchessä huippuvedossa, sillä tämän kauden 33 ottelussa tehopisteitä on kertynyt lukemin 14+16=30.