Pelaajaura päätökseen – lähes 1 000 NHL-ottelun tanskalaiskonkari lyö hokkarit naulaan kauden päätteeksi!

© Kuva: Getty Images

Tanskalainen konkarisentteri Frans Nielsen on päättänyt lopettaa komean ja pitkän pelaajauransa kuluvan kauden jälkeen. Hyökkääjän lopettamispäätöksestä kertoi keskiviikkona Hockeytinget-sivusto.

37-vuotias Nielsen pelasi NHL-urallaan kaikkiaan 925 runkosarjaottelua (167+306=473) sekä 24 pudotuspeliottelua (4+5=9). Hän debytoi taalaliigassa jo kaudella 2006-07 ja tahkosi sarjaa 15 eri kaudella. Hän edusti New York Islandersia ja Detroit Red Wingsiä, toimien myöskin molempien joukkueiden varakapteenina muutamien kausien ajan.

Nielsenin NHL-ura päättyi viime kauteen. Hän siirtyi täksi kaudeksi DEL-liigaan Eisbären Berlinin riveihin yksivuotisella sopimuksella. Kauden 20 otteluun Nielsen on tehtaillut pisteet 6+8=14. Kun joukkueen kausi päättyy, myös Nielsenin ura päättyy.

Kokenut Tanskan pitkäaikainen maajoukkuemies on pelannut urallaan kahdeksan kertaa MM-kisoissa. Viimeksi hänet nähtiin niissä karkeloissa keväällä 2018. Nielsen valittiin myöskin juuri Tanskan olympiajoukkueeseen. Maa ei ole aiemmin pelannut olympialaisissa.

Nielsen piipahti myöskin Liigassa kaudella 2012-13, kun NHL:ssä oli työsulku. Hän pelasi Lukon riveissä 27 ottelua pistein 4+20=24.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.