Nyt tuli kova piikki epäonnistuneen kollegan suuntaan: Olisiko suomalaismolarin syytä nousta ykkösvahdiksi? “En ole nähnyt NHL:ssä parempaa veskaria lähiaikoina”

© Kuva: Getty Images

St. Louis Bluesin ja Calgary Flamesin peräkkäiset tuplakohtaamiset eivät olleet veljiä keskenään. Jälkimmäinen tuhosi Bluesin aiemmin viikolla kotonaan peräti 7-1, mutta perjantaiyönä St. Louis maksoi kalavelat liki yhtä selvällä 5-1-voitolla.

Ensimmäisessä osassa maalilla aloitti Jordan Binnington, mutta hänen tilalle vaihdettiin kesken kaiken Ville Husso. Takaiskuitta selvinnyt suomalainen sai aloitusvastuun perjantaina, ja matsi taittui nuorten maailmanmestarilta upeasti.

Husso otti 28 koppia, nousi matsin kakkostähdeksi ja petrasi tammikuun voitto-tappio-rekordia entisestään. Nyt tilillä on vuoden alkuun kuusi voittoa eikä ensimmäistään tappiota starteista puhuttaessa. Piikki Binningtonin suuntaan oli kova.

Suomalaisen torjuntaprosentti on tältä ajalta 96,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,11.

– Husso on ollut meille todella iso palanen varsinkin viime aikoina. En ole nähnyt NHL:ssä parempaa veskaria lähiaikoina. Hän on ollut aivan loistava, Bluesin hyökkääjä Brandon Saad ylisti taalaliigan nettisivuilla.

– Husso oli jälleen loistava, Brayden Schenn komppasi.

Bluesin molareista Binnington nauttinut suurinta vastuuta, kun tilille on kirjattu 23 matsia. Husso on tilastossa kakkosena 14 pelatulla ottelulla. Tolppien välissä on käynyt lisäksi kolme muutakin molaria.

Puhtaasti Binningtonin ja Husson prosentteja vertaillessa suomalaisen pitäisi saada vastuuta kenties enemmän: 90,1 – 94,5.

Bluesin asetelmat keskisessä divisioonassa oivat oivat, kun joukkue keikkuu kolmannella sijalla. Takana väijyvä Minnesota Wild on neljän pisteen päässä, joskin peräti viisi ottelua vähemmän pelanneena.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Yllättävä tilastofakta – kovan rajapyykin rikkonut Aleksander Barkov kahden rankingin kärkipaikalle Anton Lundellin avulla

Näitä ei näe usein – NHL-pelaaja veivasi kiekon maaliin ilmaveivillä: “Moni maalivahti ei odota tuollaista”

Voi voi: NHL:n hurja syöttökone loukkaantui, kaksi maalia alustaneen Patrik Laineen Columbuksen leiriin pientä helpotusta

SUOMI-RUOTSI – RAHAN TAKOMINEN LEIJONILLA JATKUU!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ VIHJE