Jääkiekkomaailma kuohui alkuviikosta, kun Venäjän KHL:stä kantautui käsittämättömiä uutisia. Sarjan kärkiporukoihin kuulunut pumppu SKA Pietari kertoi, että sen uudeksi päävalmentajaksi nousee liikemies ja miljardööri Roman Rotenberg.

SKA:n johtoportaaseen kuuluva Valeri Bragin jatkaa venäläissuomalaisen taustoilla muissa valmennustehtävissä. Hän oli saanut joukkonsa mainioon liitoon alkukaudesta.

Monen oli vaikea ymmärtää syitä ihmeelliselle siirrolle, eikä sille kyllä urheilullisia perusteluita ollut – ainakaan KHL:n kärkijoukkueen perustilastoja katsomalla.

Itse itsensä luotsiksi nimennyt Rotenberg kertoi kohutapauksen taustoista Championatille.

– Mihin tarvitsen päävalmentajaa? Jose Marino aloitti aikoinaan jalkapallon puolella Alex Fergusonin tulkkina. Hän ammensi sitten oppeja ja tuli menestyksekkääksi luotsiksi. Vastaavanlaisia tarinoita on nähty.

Rotenberg tarkoitti Jose Marinolla oletettavasti Jose Mourinhoa. Tällä ja Fergusonilla on yhteistä taustaa Portugalista ja Espanjasta, jalkapallon suurmaista.

Rotenberg painotti, että nyt hänellä on sauma kehittyä. Tämän unelma on kuulemma olla mukana jääkiekon parissa ja tehdä töitä pelaajien kanssa. Hän haluaa auttaa pelaajia voittamaan.

Tarina ainakin alkoi hyvin tiistaina. SKA voitti kiinalaisen Kunlunin 5-1 itse itsensä luotsiksi nimenneen alaisuudessa.